Golftoernooi 2014

GOLF & KNOFLOOKWORST VOOR DE CLARISSEN…

Tekst en foto’s: Ad Brekelmans

Op 14 mei werd voor de elfde keer het jaarlijks golftoernooi gehouden op de prachtige golfbaan van Haviksoord in Leende. Dit jaar hadden zich 39 enthousiaste golfers aangemeld, waarvan acht afkomstig uit het noordelijk deel van Oost-Brabant.

Buienradar gaf aan dat we deze dag mogelijk bespaard zouden blijven van regen en dat zag er ook naar uit. Virtueel was er weer een worst naar het clarissenklooster gezonden en de voorgaande jaren werd dat altijd met mooi golfweer gehonoreerd. Rond de klok van tien werden de deelnemers in het clubgebouw van Haviksoord ontvangen en getrakteerd op koffie en cake en welkom geheten door Peter van Agt. Dit jaar konden we tien nieuwe gezichten begroeten.

018a Jan van der Meulen had tien flights ingedeeld en voor de minder goede lopers waren vier buggy’s beschikbaar gesteld. Voorafgaand aan de start konden de deelnemers op de drivingrange wat ballen inslaan, waarna rond de klok van elf de eerste flight van start ging.

Omstreeks één uur kleurde de hemel boven de golfbaan donker. Een flinke regenbui noodzaakte de deelnemers om de paraplu’s en regenkleding te gaan gebruiken. Achteraf bleek dat de gezonde virtuele worst een knoflookworst was. Houden de nonnen kennelijk niet van…

Omstreeks half zes waren alle flights binnen, waarna onder het genot van een drankje Peter van Agt de uitslag bekend maakte. De eerste prijs heren ging naar Piet Verheijen en de eerste prijs dames naar Hennie Munsterman. De wisselbeker kwam in handen van Piet Verheijen. Nog vermeldenswaardig: Fons Maas kan behalve golfen ook goed biljarten. Tot tweemaal toe wist hij met een slag middels het ”biljart-effect” drie bomen te raken om vervolgens de bal midden op de fairway te laten landen. Kan Tiger Woods nog iets van leren.

Na de prijsuitreiking stond er voor de deelnemers een voortreffelijk warm en koud buffet klaar. Met dank aan de medewerkers van golfclub Haviksoord, personeelsvereniging politie Oost Brabant (Pieter van Bokhoven) en organisatie (Peter van Agt, Jan van der Meulen, Frans Sanders en Ad Brekelmans) en niet te vergeten, de enthousiaste deelnemers. Tot volgend jaar.