BEZOEK RIJKSMUSEUM
7 APRIL 2014

BEZOEK AAN HET RIJKSMUSEUM TE AMSTERDAM

Tekst en foto's: Tiny en Willy Eijkemans

Maandag 7 april 2014 stond gepland voor een bezoek aan het Rijksmuseum. Het werd een zeer geslaagde dag onder de vlag van de nieuwe personeelsvereniging EXCOPS. Op comfortabele wijze werden 52 deelnemers (32 uit Den Bosch, 13 uit Eindhoven en 7 uit Helmond) met een bus van BBA-Tours naar het Rijksmuseum gebracht. Alvorens daar aan te komen, stond voor de “oudjes” koffie met gebak klaar in het AC restaurant nabij Utrecht.

Bij het Rijksmuseum geen wachttijden omdat Will Meijers al gezorgd had voor entreekaarten. In het museum kon ieder op geheel eigen wijze vier uur lang genieten van hetgeen daar geboden wordt. De reacties waren zeer positief te noemen. Men had genoten en zoals Obama voor de ‘Nachtwacht’ heeft gestaan, stonden wij daar ook. Het was alleen wat drukker.

Rond de klok van vieren was iedereen weer bij de bus of bijna iedereen. Een van de mannelijke deelnemers was namelijk in het gezelschap van vijf dames en die had natuurlijk zijn handen vol om iedereen op tijd in de bus te krijgen. Hij had toch wel een fijne dag, wist hij te vermelden. Zeer vermoeid maar voldaan werd aan de terugtocht begonnen. In Tiel werd in restaurant ‘De Betuwe’ gedineerd en nagepraat. Er werd goed voor ons gezorgd door het vriendelijke personeel.

Te horen was dat men het een fijne en gezellige dag vond, iedereen had genoten. Er werd gezellig nagekaart en ervaringen werden uitgewisseld. Ook door het feit dat door deze nieuwe grotere ExCops-organisatie meerdere gepensioneerde politiemensen gebruik kunnen maken van de aangeboden activiteiten en uitstapjes, is een pré. Iedereen kent wel niet iedereen, maar daar ligt juist de uitdaging om contacten te verstevigen en/of uit te breiden.

Will Meijers nog dank voor de genomen moeite en prettige wijze waarop hij die dag invulling gaf. Mogelijk dat in de toekomst meerdere zogenaamde ‘culturele’ uitstapjes tegemoet gezien kunnen worden.

We hebben genoten van een fijne dag, waarvoor dank.

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S >>>