TUIN VAN BEZINNING
De Tuin van Bezinning is een nationaal monument. Traditiegetrouw worden er elk jaar alle politiemedewerkers herdacht die na 1 januari 1946 door geweld of een dienstongeval om het leven zijn gekomen. Een plek voor rust, bezinning en reflectie: ‘een moment voor de andere kant van het politievak’.

Het was commissaris Anita Hazenberg, Directeur internationaal politieleiderschap van de Politieacademie en ambassadeur politie in ontwikkeling, die destijds het initiatief nam voor het monument.
‘Bij de Politieacademie in Schotland zag ik een monument voor nabestaanden. Zo kwam ik op het idee deze plek voor dit doel te gebruiken.’
De Tuin van Bezinning ligt achter het Koetshuis van Huis ’t Velde in Warnsveld. Verspreid in de tuin liggen lage stenen die samen een pad vormen. Om de vormen heen zijn plaatjes bevestigd waarin de namen van politiemensen zijn gegraveerd. U kunt er vrij rondwandelen, het grind(wandel)pad is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Wandelen met behulp van een rollator is wel mogelijk.

ZANDSCULPTURENFESTIJN

Zandsculpturen Garderen

Tijdens de editie 2022 van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn gaan we terug in de tijd, het thema is: “Onze Vaderlandsche Geschiedenis”.
De geschiedenislessen vroeger op school waren óf saai, óf heel boeiend; afhankelijk of de leraar goed kon vertellen. Tijdens de tentoonstelling in
Garderen hoef je je nooit te vervelen, want je staat letterlijk oog in oog met de hunebedbouwers, de Bataven en de Romeinen.

Vertrektijden en opstapplaatsen:
7.45 uur: Eindhoven, P+R Meerhoven, Sliffertsestraat 304. Let op: dagkaart € 4,00, pin of creditcard
8.30 uur: Den Bosch, Beverspijken
Programma
09.15 uur: 1x koffie met gebak in Zaal Verploegen, Wijchen
11.00 uur: bezoek aan de Tuin van Bezinning in Warnsveld
12.30 uur: vertrek naar het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen (zandsculpturen.nl)
13.30 uur: lunch in Garderen met aansluitend toegang tot het showroomdorp en de beeldentuin (Lunch: kopje soep, 2 broodjes ham of kaas, kroket en 2 consumpties (koffie, thee, melk of karnemelk)
17.30 uur: drie gangen diner in Maxend, Nistelrode.

Kosten
De kosten voor deelname bedragen maximaal € 67,50 pp. Let op: dit is de prijs voor de minimale deelname van dertig personen. De verwachting is dat er veel belangstelling is voor deze reis, als het deelname-aantal oploopt gaat de prijs omlaag!
Aanmelden vóór 1 september 2022:
Toon Strik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  06 5350 4305