Bij Ton werd vorige week geconstateerd dat hij ernstig en ongeneeslijk ziek bleek te zijn. Na ruim een week is hij vredig en op eigen kracht ingeslapen. Ton is getrouwd met Meta, vader van Irish en Esmee en trotse opa. Hij is 63 jaar oud geworden.

Ton zou na 44 dienstjaren komende oktober met pensioen gaan. Iets waar hij erg naar uitkeek. Ton heeft een mooie carrière achter de rug en was een politieman in hart en nieren. 

Ton als hondengeleider
In 1980 is hij begonnen aan de opleiding van de Rijkspolitie in Horn. Op 1 oktober 1981 is hij bevorderd tot wachtmeester en begonnen in de basispolitiezorg in de landsgroepen Heesch, Rosmalen en Helvoirt. Vervolgens maakte Ton zijn eerste meters in het recherchewerk. Na zijn bevordering tot wachtmeester 1e klas in 1986 werd hij in 1989 als rechercheur geplaatst bij de afdeling Zware Criminaliteit. In 1998 solliciteerde Ton met succes als agent Hondengeleider in het district Aa & Dommel, team West, standplaats Boxtel. Dat bleek een perfecte combinatie. Ton heeft zich in die tijd als een vis in het water gevoeld en heeft naam gemaakt als hondengeleider in en rond Boxtel. Hij was in de werkweekenden altijd met zijn vaste ploeg en zijn hond te vinden in de Horeca Boxtel. De passie spatte ervanaf.

Ton en goed politiewerk
In 2005 heeft hij ervoor gekozen om zonder hond verder te gaan bij de politie Boxtel. In 2010 werd hij wijkagent in het voor hem bekende Helvoirt. Tot vorig jaar vervulde hij deze functie en het laatste jaar was hij werkzaam als Senior I&S van het basisteam Meierij. Zijn ervaring als wijkagent, de basispolitiezorg en als politieman heeft hij kunnen inzetten om de collega’s en inwoners van de Meierij-gemeenten te voorzien van goed politiewerk.

Stiltekamer
In het politiebureau aan de Bosscheweg 60 in Boxtel is een stiltekamer ingericht in ruimte 1.14. Daar is ook gelegenheid om een condoleancebericht achter te laten dat later aan de familie wordt aangeboden. Een condoleance achterlaten onder dit bericht kan ook. Ook die worden later gebundeld en aan de familie overgedragen.

Uitvaart
Op dit moment is de locatie en de dag van de uitvaart nog niet bekend. Zodra daar meer van bekend is, zal er een update volgen. 

Verzoek vanuit de familie
De familie vraagt om geen foto’s van Ton te delen via social media. Ton wilde dat absoluut niet en de familie wil deze wens respecteren. In overleg met de familie is bovenstaande foto voor intern gebruik gedeeld