KORPS RIJKSPOLITIE

Cor Dortmans wees op deze leuke site over de voormalige verkeersgroepen van de Rijkspolitie, inmiddels na een update uitgebreid tot alles wat met het Korps te maken heeft. Er is ook nog een (andere) website van de AVD.

GP EINDHOVEN

Peter van de Wal heeft een uitgebreide en mooie website gemaakt over het wel en wee van de voormalige gemeentepolitie Eindhoven.

EX-POL (2008-2013)

Hier ziet u beperkte informatie van EX-POL, de oude gepensioneerdenvereniging van het politiekorps Brabant Zuid-Oost, voordat die werd opgenomen in de huidige vereniging ExCops. We bieden oud-collega's graag de gelegenheid hier zelf ook nog informatie voor aan te leveren, als die voor hun oud-collega's interessant is.

DOENRADE 1964

Het gaat om een promotiefilm om scholieren uit te nodigen om agent te worden. Veel oudgedienden zullen bekende gezichten terug vinden op deze film.

Excuses voor de mindere kwaliteit.

KLIK HIER

 

POLITIEHARMONIE

In 1994 werd de Politiemuziekvereniging Brabant Zuid-Oost opgericht. Musicerende politiemensen uit de destijds twee samengevoegde korpsen (de rijkspolitie en de gemeentepolitie) vormden samen één nieuwe muziekvereniging, Politie Muziekvereniging Brabant Zuid-Oost.

STICHTING WEP

Stichting WEP ontwikkelt zich thans, binnen het kader van publiek-private samenwerking, o.a. tot een koepelorganisatie voor de stichtingen en verenigingen van post-actieve politiemensen.

SPA (Senioren Politie Amsterdam - Amstelland)

Dit is de Seniorenvereniging Politie Amsterdam-Amstelland

Kijk hier op hun eigen website

COPPER

De eenheid Rotterdam heeft ook een seniorenvereniging.

Klik hier voor meer informatie.

V.G.H.P.

De regio's Haaglanden en Hollands-Midden zijn samengevoegd tot de Eenheid Den Haag. Ook daar is een seniorenvereniging actief.

Klik hier voor meer informatie.

SENIOREN POLITIE TWENTE

Net als bij ons heeft Twente ook een eigen seniorenvereniging.

Klik hier voor meer informatie.

GELDERLAND-ZUID

Ook hier is een seniorenvereging actief.

Klik hier voor meer informatie.

DE BLAUWE DIENDER

Een mooie website van Jaques Smeets uit Maastricht, die leuke columns schrijft.

 

VEILIGHEIDS-EXPO GESLOTEN

Vrij en veilig leven, dat willen we natuurlijk allemaal. Maar weet jij wat daar allemaal bij komt kijken? Bij PIT kon je ontdekken wat politie, brandweer en geneeskundige hulpdiensten elke dag doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Helaas is deze instelling voorgoed gesloten.