BOWLINGMIDDAG

Op dinsdag 12 november 2019 hielden wij weer onze jaarlijkse bowlingmiddag in het Vrijetijds-Centrum Best. Dat de middag een internationaal karakter had moge blijken uit de vele Nederbelgen of Belgische Nederlanders. Tevens waren er ‘halve’ Spanjaarden. En dan bedoel ik niet de goed heilig man, maar Don Leo met zijn Señorita. Bij binnenkomst kreeg ieder twee consumptiemunten en bij de koffie was er een heuse Luikse wafel.

Lees meer...

LEZING MH-17:

Op dinsdag 29 oktober 2019 hield Wilbert Paulissen voor ExCops een lezing over de MH-17. Indringend en boeiend. De zaal luistert ademloos. Sommigen met een brok in de keel. Er is ook een vrolijk moment, want voorafgaand aan de lezing scoort Wilbert in de woonwijk naast het hotel een fraaie heterdaad, wat hem een enthousiast applaus oplevert

De MH-17. Wie anders dan Wilbert Paulissen, vijf jaar onderzoeker bij het Joint Investigation Team (JIT), kan daarover meer vertellen?

Lees meer...

SPETTERENDE TAPTOESHOW 2019

Met 23 Excops reden we op 28 september 2019 van Eindhoven naar Den Bosch waar nog vijftien ‘Bosschenaren’ in de bus van de EMA stapten, die met een nieuwe vrouwelijke chauffeur Maureen voortreffelijk was bemenst. Na een uurtje rijden kregen we een heerlijke maaltijd voorgeschoteld in restaurant ‘Onder de Pannen’ in Leerbroek en om 19.00 uur waren we in Ahoy.

Lees meer...

TAPTOE 2018

Op zaterdag 27 september 2018 brachten we een bezoek  aan de Taptoe in Ahoy, Rotterdam. Op Facebook zijn in de groep ExCops enthousiaste reacties binnen gekomen. Die willen volgend jaar er wel weer naar toe.

Lees meer...

ZWEEFVLIEGEN

Op vrijdag 24 augustus 2018 boden we u de gelegenheid om te gaan zweefvliegen met de leden van de Zweefvliegclub Volkel vanaf de Luchtmachtbasis Volkel. 

Lees meer...

FIETSTOCHT DOOR DE SAHARA VAN LOMMEL…

Op woensdag 15 augustus 2018 maakten we ook een mooie fietstocht door het Belgische landschap. We startten dit keer in Lommel aan het haventje De Meerpaal. 

Lees meer...

MOUNTAINBIKERS GEZOCHT

Jan Verhallen heeft in juni 2018 enkele mooie mountainbiketochten uitgezet door ons schone Brabantse land. ‘De tochten staan open voor iedereen die een beetje kan fietsen. We houden rekening met het niveau van de deelnemers,’ aldus Jan.

Lees meer...

EINDEJAARS BIJEENKOMST

Hoewel het officiële programma op 28 november 2017 pas om 11.00 uur van start gaat, staan om twintig minuten over negen de eerste bezoekers al voor de deur van de Beneluxhal van hotel Koningshof in Veldhoven. En daarna loopt de zaal snel vol. Grote ronde tafels, veel bijpraten, gezelligheid kent geen tijd.

Lees meer...

BOWLINGKAMPIOENEN

Het is half twee in de middag als op donderdag 9 november 2017 de eerste deelnemers zich in Best melden. Iedereen krijgt van Jan Boersma twee consumptiemuntjes en een lekkere sinterklaas van speculaas. Over en weer vliegen de begroetingen door de locatie.

Lees meer...

BRABANTSE MUSEA

Op 27 oktober 2017 stapten we in de auto met als doel een bezoek brengen aan het museum Het Brabants Leven in Den Dungen. Wij waren ingedeeld in groep twee en later op de dag zouden we wisselen met groep één die in Sint-Michielsgestel bij het museum voor dovenonderwijs zou beginnen.

Lees meer...

MOTORTOCHT NAJAAR

De datum voor de derde en laatste motortocht in 2017 was al een tijdje bekend, woensdag 11 oktober. Carel van Beurden en Joop van Dartel waren, net zoals voorgaande keren, de organisatoren van de tocht.

Lees meer...

MOTOR TOERTOCHT

De tweede motortoertocht van dit jaar werd gereden op woensdag 23 augustus 2017. De route van ongeveer tweehonderd kilometer - jawel - uitgezet door Carel van Beurden en Joop van Dartel leidde door Brabant en Utrecht.

Lees meer...

ZWEEFVLIEGEN

Op vrijdag 30 juni 2017 om 18.00 uur meldden zich de leden van ExCops aan de poort van de Vliegbasis Volkel. Er zouden volgens opgaaf aanvankelijk 17 leden deelnemen aan een zweefvlucht, maar vlak voor de bewuste dag besloten 4 deelnemers niet deel te nemen.

Lees meer...

RONDVAART NAAR URK

Op donderdag 22 juni 2017 was er voor de leden van ExCops een mooie reis naar Urk georganiseerd. Stipt om 9.00 uur arriveerde de bus op de Beverspijken in Den Bosch. Chauffeur Theo had daarvoor al oudcollega’s in Eindhoven opgehaald. Na controle door Toon Strik en enige uitleg van de chauffeur begon de reis.

Lees meer...

OORLOGSKRUIS EN DRAAGINSIGNE

De uitreiking vond plaats op woensdag 10 mei 2017 op de voormalige vliegbasis Ypenburg bij Den Haag bij gelegenheid van de jaarlijkse herdenking van de slag om de Residentie. Naar aanleiding van de oproep in de Nieuwsbrief, dat het nog steeds mogelijk was om (eventueel postuum) het mobilisatie oorlogskruis en/of het draaginsigne met oorkonde van de Binnenlandse Strijdkrachten te kunnen ontvangen, hadden zich vijf familieleden uit onze regio opgegeven.

Lees meer...

CAMPINA FIETSTOCHT 

Op donderdag 15 juni 2017 kwamen zeventien fietsers van ExCops in Liempde bijeen voor een fietstocht door een prachtig deel van het Brabantse land. De ontvangst was om half tien bij ‘Het Wapen van Liempde’ in het centrum van Liempde. Na een lekker bakkie koffie met appelgebak ging het onder een stralende zon van start richting Kampina.

Lees meer...

BEZOEK KOLENMIJN BERINGEN

Op woensdag 10 mei 2017 reden we in alle vroegte met een volle bus via ’s-Hertogenbosch en Eindhoven richting buurland België voor een bezoek aan Beringen. Vroeg uit de veren, maar – naar later bleek – zeer de moeite waard. We gingen van start met een bestuurder die onderweg werd ingeruild voor een bestuurster, maar ook zij verstond haar mannetje.

Lees meer...

MOTORTOERTOCHT

Op 19 april 2017 was ik een van de dertien motorrijders die deelnamen aan een rit, uitgezet door Carel van Beurden en Joop van Dartel. Onze samenkomst was de voor mij bekende ijssalon op de Markt in Veghel. Na een kop koffie vertrokken we voor een mooie rit van ruim 260 km. 

Lees meer...

BEZOEK PROVINCIEHUIS

Toegegeven, het Provinciehuis is nu niet direct een locatie waar je warme gevoelens van krijgt. Maar eenmaal binnen op vrijdag 14 april 2017 valt je mond open van verbazing. Een prachtig architectonisch bouwwerk met veel kunst aan de wand en een designachtige vergaderzaal.

Lees meer...

FIETSEN IN LOMMEL

Op 10 maart 2017 gingen we met zes ExCopsleden van start voor een prachtige mountainbike tocht. Om 13.00 uur precies vertrokken we vanaf de Soeverein met z’n zessen over de rode route die deel uitmaakt van het mountainbike netwerk. Omdat je het niveau van de groep niet kent ga je in eerste instantie op ‘zeker’. Niet te gek maken.

Lees meer...

BINGO

Een dertigtal personen hebben op vrijdag 27 januari 2017 sociaal cultureel centrum De Schans in 's-Hertogenbosch opgezocht om aldaar een bingomiddag bij te wonen. Volgens de aankondiging zouden we om 14.00 uur beginnen,omstreeks 13.00 uur waren de eerste dames aanwezig en om 13.45 uur hadden we al kunnen starten.

Lees meer...

DRIES VAN AGT

Oud-premier Dries van Agt (1931, Geldrop) was op dinsdag 17 januari 2017 te gast bij meer dan honderd ExCopsleden. Voor sommige belangstellende ExCops was het een thuiswedstrijd, die kwamen op de fiets, anderen hadden een autorit van ruim twee uur achter de rug.

Pieter van Bokhoven heeft een zeer treffend verslag geschreven over de door Van Agt geschetste situatie in het Midden-Oosten.

Lees meer...

KERSTREIS OBERHAUSEN

Met ExCops een dagje naar de Kerstmarkt in Oberhausen. Zestig leden hadden zich opgegeven voor deze reis op 20 december 2016. De vooruitzichten waren goed: droog weer, temperatuur iets boven nul. Geen sneeuw. Echter, een dag eerder had een terrorist met een vrachtwagen een aanslag gepleegd op een Kerstmarkt in Berlijn. Vele doden en gewonden. Voor ExCops de vraag, of hun bezoek aan een andere Kerstmarkt in Duitsland wel door moest gaan. Ja dus. Eén echtpaar had zich afgemeld. Om acht uur vertrok de bus vanuit Eindhoven met enkele mensen, om daarna eerst in Den Bosch en daarna in Helmond de bus met 58 personen vol te krijgen.

Lees meer...

NAJAARSBIJEENKOMST 2016

Er moeten nog stoelen bij in de zaal van Theater de Blauwe Kei in Veghel. Bijna vijfhonderd bezoekers vinden toch allemaal een plekje voor de Eindejaarsbijeenkomst op dinsdag 29 november. Toegegeven, de zoektocht naar een parkeerplaats is wat lastiger, maar uiteindelijk is iedereen op tijd binnen om na de koffie met wat lekkers er eens goed voor te gaan zitten. 

Lees meer...

BOWLING 2016

Onze jaarlijkse bowlingmiddag was dit keer op donderdag 10 november, met in totaal 39 deelnemers. Zij streden om de felbegeerde pin-wissel-trofeeën, die nog in het bezit waren van de winnaars uit 2015, Lies van Aarle en Joop Raap, en werden aangemoedigd door acht fanatieke supporters. Jammer dat zeven personen moesten afmelden, waaronder Lies, onze winnares van het vorig jaar.

Lees meer...

MOUNTAINBIKE TOERTOCHT

Op vrijdag 28 oktober 2016 heeft Koos Antonis deelgenomen aan de geweldig goed georganiseerde MTB-tocht in Milsbeek. Zeer hartelijke ontvangst door de organisatie en de gedelegeerden van de NPSB. Na de koffie konden de fietsen van het rek worden gehaald, de startnummers bevestigd en was het wachten op het startschot.

Lees meer...

KUNST EN KITSCH

Op 10 oktober 2016 was het dan zover, eindelijk konden zo’n veertig belangstellenden hun lang en zuinig bewaarde kunstschatten laten taxeren door een erkend taxateur of antiquair/restaurateur. Al vroeg droegen de aanwezigen hun zorgvuldig ingepakte schilderijen, klokken, tekeningen, sieraden, boeken, opiumvangers en vele andere zaken de ruimte in waar het allemaal moest gaan gebeuren.

Lees meer...

DRIE PROVINCIËN-MOTORRIT

Op zaterdag 1 oktober 2016 had Carel van Beurden weer een motorrit gepland. Joop had de route uitgezet en Carel zou ons zoals gewoonlijk ‘de weg wijzen’. De route ging over een afstand van 190 kilometer door het Brabantse, Gelderse, Limburgse land en een stukje Duitsland.

Lees meer...

ZEEVISSEN GREVELINGENMEER

Op donderdag, 15 september 2016 rijden we in alle vroegte met in totaal achttien enthousiaste vissers in twee gehuurde luxe personenbussen naar Brouwershaven en varen om half negen uit. Het is uitstekend weer, windstil en de zon staat hoog aan de hemel, het is 35 graden! Er wordt op de eerste ligplaats veel gevangen. Tegen het middaguur staat de teller op 250 exemplaren (wijting, een pink dik en lang).

Lees meer...

OP DE MOTOR (2e rit 2016)

Op zaterdag 20 augustus 2016 verzamelden zich vijf motorrijders op de Markt in Veghel voor een mooie en sportieve motorrit. Na de koffie klonk het startsein, de weersberichten voorspelden niet veel goeds. Maar toch werd er gereden, Carel van Beurden was kopman, hij wees ons de weg en gaf het tempo aan.

Lees meer...