Verslag Busreis Leiden

 

Met 38 personen vertrokken richting Leiden. Jaap was helaas ziek en zijn taken als reisleider werden waargenomen door Josje.

Een kleine inventarisatie over wel of geen koffiestop resulteerde in slechts 1 voorstander om de koffiestop over te slaan.

In Haarzuilens werd gestopt voor koffie/thee met gebak.

BINGO MET LUNCH

Op vrijdag 8 december 2023 waren we vanaf 12.00 uur uitgenodigd in de grote zaal van gemeenschapshuis ’t Trefpunt in Eindhoven.

Onder het genot van een kop koffie of thee werden de 67 aanwezige deelnemers welkom geheten.

Hierna was er een uitgebreide lunch met verschillende soepen, diverse

broodjes, beleg, kroketten, krentenbollen, peperkoek, koffie, thee, melk, jus d’orange en fruit. Er was voldoende voor iedereen, je kwam niets tekort.

Voor aanvang van de bingo om 13.30 uur vertelde Cees van den Heuvel ( onze chef-inkoper tevens bingomaster ) hoe het prijzenpakket gewonnen kon worden; wie wat in een bepaald geval kon winnen, dit was maar een keer

mogelijk.

 

Verslag Nieuwjaarsbijeenkomst

Afbeelding van WhatsApp op 2024 01 19 om 18.59.03 e69de951Vrijdag 19 januari jl. was het Speelhuis in Helmond het decor van de Nieuwjaarsbijeenkomst, die aan ExCops werd aangeboden door de Eenheidsleiding.  De 430 gasten werden op deze koude ochtend welkom geheten door spreekstalmeester Marcel Stevens en “Jan d’n Bok”, veldwachter uit 1866, in traditioneel tenue met sabel. Jan werd destijds als berucht stroper gepromoveerd tot veldwachter, om de stroperij een halt toe te roepen. Hij kreeg een aanhoudingsbonus, kaartte in het gevang met de stropers en nam af en toe zelf een borreltje te veel. Dat leidde uiteindelijk tot zijn ontslag, hoewel hij als ordehandhaver graag gezien was, vanwege zijn stoere uitstraling.     

Op 8 november werd het jaarlijkse bowling toernooi van ExCops gehouden in de Flying Bowling aan de Oortlaan te Veldhoven. Het bowling toernooi van ExCops was in 2023 een grootsucces. Er waren 64 deelnemers met vele supporters en we hadden de beschikking over 9 banen. Om 14.00 uur begon het goed verzorgde bowling toernooi.

DSC 1280 Klein

Op woensdag 11 oktober 2023 werd er een dagreis georganiseerd naar Amsterdam met een zowel ontspannend als cultureel karakter.

Er stond namelijk een boottocht door de haven en over het IJ op het programma met daarna een bezoek aan het Rijksmuseum.

Dat er belangstelling was voor deze reis bleek wel uit het feit dat met 50 deelnemers de bus van EMA Reizen was volgeboekt.

Nadat een gedeelte van de deelnemers was ingestapt bij P+R Meerhoven in Eindhoven werd er omstreeks 07.45 uur op weg gegaan naar de Beverspijken in Den Bosch.

Aldaar stapten de overige deelnemers in en werd er koers gezet naar Amsterdam, waarbij onderweg eerst werd gestopt bij het restaurant ‘De Engel’ in Houten, alwaar de koffie met appelgebak al klaarstond.

Dagtocht Oberhausen 13 december 2023

 

Op 13 december vertrok de bus met 39 ExCops leden inclusief partners c.q. vriendinnen. De gezellige buschauffeur Siebe zette een gezellig muziekje op en vertelde af en toe een leuke mop!

Rond de middag kwamen we aan in Wijchen voor een heerlijke lunch. Daarna op naar Oberhausen.

Daar aangekomen tref je een hele leuke sfeer. Verschillende houten kramen met mooie kerst versieringen, mutsen/sjaals, houten snijwerk en natuurlijk allerlei etenswaren; de braadwurst ontbrak zeker niet.

Omdat het wat regenachtig was, kon je je hart ook ophalen in het immens grote winkelcentrum wat ook mooi versierd was. Al met al een ontzettend gezellige dag.

Verslag Jolande,

medereiziger van secretaris Josje van ExCops

 


 kerstmarkt

 

 

Featured

Forel vissen op de Slothoeve vijver te Vinkel- 6 september 23

Naar aanleiding van de uitnodiging en de reminder gaven zich 12 oud gedienden op voor de vispartij. We verzamelden ons die dag om 11.00 uur in de gezellige kantine van het vijver complex. We kletsten wat bij, haalden herinneringen op, wisselden ervaringen op visgebied uit en genoten ondertussen van een kop lekkere koffie. Het weer was ons gunstig gezind; het was al een week zonnig en de temperatuur kwam daarbij boven de 30 graden uit.

Bezoek Museum Nationaal Monument Kamp Vught

We werden op 13 september 2023 om 13.30 uur verwacht bij Museum Nationaal Monument Kamp Vught (hierna te noemen Kamp Vught) waar we eerst een consumptie kregen aangeboden.

Er waren 41 deelnemers van Ex-Cops aanwezig.

Daarna was er een presentatie die gegeven werd door Wilma Luiten en Hans Schoones, waarin verteld werd hoe en wanneer Kamp Vught in de oorlog is ontstaan   1                                                                   

Het kamp fungeerde tijdens de Tweede Wereldoorlog als doorvoerkamp voor 12.000 Joden en tevens als kamp voor politiek gevangenen, zwarthandelaren, zigeuners, verzetslieden, gijzelaars, Jehova’s en  homo-seksuelen.      

FIETSTOCHT

De fietstocht van donderdag 22 juni 2023 werd afgeblazen vanwege slechte weersvoorspellingen en werd een week opgeschoven naar donderdag 29 juni 2023.

Het verzamelpunt was bij de “Vresselsehut“ tussen 09.45 tot 10.00 uur.

IMG 6394

VERSLAG PRESENTATIE FRAUDEPLEGING


Aanvang om 13.00 uur bij Sociaal Cultureel Centrum “ De Schans” in Den Bosch kreeg iedereen een kop koffie of thee met een Vughter gebakje.
Toen iedereen er was kon je oude bekenden ontmoeten en wat bij praten.

IMG 6360

BEZOEK NOORD KADE VEGHEL

door Kees Hoeks


Op 11 mei 2023 werd door 30 leden van ExCops ( in 2 groepen verdeeld) een bezoek gebracht aan de “ Noord Kade “ te Veghel
Bij binnenkomst in het Cultuurcafé “de Afzakkerij”, om 10.00 uur, is er koffie/thee met een CEHAVE - koek.
Ook is er aardig wat tijd ingeruimd om weer oude bekenden te ontmoeten en wat bij te praten.

SPETTERENDE TAPTOESHOW 2019

Met 23 Excops reden we op 28 september 2019 van Eindhoven naar Den Bosch waar nog vijftien ‘Bosschenaren’ in de bus van de EMA stapten, die met een nieuwe vrouwelijke chauffeur Maureen voortreffelijk was bemenst. Na een uurtje rijden kregen we een heerlijke maaltijd voorgeschoteld in restaurant ‘Onder de Pannen’ in Leerbroek en om 19.00 uur waren we in Ahoy.

MOUNTAINBIKERS GEZOCHT

Jan Verhallen heeft in juni 2018 enkele mooie mountainbiketochten uitgezet door ons schone Brabantse land. ‘De tochten staan open voor iedereen die een beetje kan fietsen. We houden rekening met het niveau van de deelnemers,’ aldus Jan.

BRABANTSE MUSEA

Op 27 oktober 2017 stapten we in de auto met als doel een bezoek brengen aan het museum Het Brabants Leven in Den Dungen. Wij waren ingedeeld in groep twee en later op de dag zouden we wisselen met groep één die in Sint-Michielsgestel bij het museum voor dovenonderwijs zou beginnen.

RONDVAART NAAR URK

Op donderdag 22 juni 2017 was er voor de leden van ExCops een mooie reis naar Urk georganiseerd. Stipt om 9.00 uur arriveerde de bus op de Beverspijken in Den Bosch. Chauffeur Theo had daarvoor al oudcollega’s in Eindhoven opgehaald. Na controle door Toon Strik en enige uitleg van de chauffeur begon de reis.

OORLOGSKRUIS EN DRAAGINSIGNE

De uitreiking vond plaats op woensdag 10 mei 2017 op de voormalige vliegbasis Ypenburg bij Den Haag bij gelegenheid van de jaarlijkse herdenking van de slag om de Residentie. Naar aanleiding van de oproep in de Nieuwsbrief, dat het nog steeds mogelijk was om (eventueel postuum) het mobilisatie oorlogskruis en/of het draaginsigne met oorkonde van de Binnenlandse Strijdkrachten te kunnen ontvangen, hadden zich vijf familieleden uit onze regio opgegeven.

BEZOEK KOLENMIJN BERINGEN

Op woensdag 10 mei 2017 reden we in alle vroegte met een volle bus via ’s-Hertogenbosch en Eindhoven richting buurland België voor een bezoek aan Beringen. Vroeg uit de veren, maar – naar later bleek – zeer de moeite waard. We gingen van start met een bestuurder die onderweg werd ingeruild voor een bestuurster, maar ook zij verstond haar mannetje.

BEZOEK PROVINCIEHUIS

Toegegeven, het Provinciehuis is nu niet direct een locatie waar je warme gevoelens van krijgt. Maar eenmaal binnen op vrijdag 14 april 2017 valt je mond open van verbazing. Een prachtig architectonisch bouwwerk met veel kunst aan de wand en een designachtige vergaderzaal.

DRIES VAN AGT

Oud-premier Dries van Agt (1931, Geldrop) was op dinsdag 17 januari 2017 te gast bij meer dan honderd ExCopsleden. Voor sommige belangstellende ExCops was het een thuiswedstrijd, die kwamen op de fiets, anderen hadden een autorit van ruim twee uur achter de rug.

Pieter van Bokhoven heeft een zeer treffend verslag geschreven over de door Van Agt geschetste situatie in het Midden-Oosten.

NAJAARSBIJEENKOMST 2016

Er moeten nog stoelen bij in de zaal van Theater de Blauwe Kei in Veghel. Bijna vijfhonderd bezoekers vinden toch allemaal een plekje voor de Eindejaarsbijeenkomst op dinsdag 29 november. Toegegeven, de zoektocht naar een parkeerplaats is wat lastiger, maar uiteindelijk is iedereen op tijd binnen om na de koffie met wat lekkers er eens goed voor te gaan zitten. 

MOUNTAINBIKE TOERTOCHT

Op vrijdag 28 oktober 2016 heeft Koos Antonis deelgenomen aan de geweldig goed georganiseerde MTB-tocht in Milsbeek. Zeer hartelijke ontvangst door de organisatie en de gedelegeerden van de NPSB. Na de koffie konden de fietsen van het rek worden gehaald, de startnummers bevestigd en was het wachten op het startschot.

KUNST EN KITSCH

Op 10 oktober 2016 was het dan zover, eindelijk konden zo’n veertig belangstellenden hun lang en zuinig bewaarde kunstschatten laten taxeren door een erkend taxateur of antiquair/restaurateur. Al vroeg droegen de aanwezigen hun zorgvuldig ingepakte schilderijen, klokken, tekeningen, sieraden, boeken, opiumvangers en vele andere zaken de ruimte in waar het allemaal moest gaan gebeuren.

DRIE PROVINCIËN-MOTORRIT

Op zaterdag 1 oktober 2016 had Carel van Beurden weer een motorrit gepland. Joop had de route uitgezet en Carel zou ons zoals gewoonlijk ‘de weg wijzen’. De route ging over een afstand van 190 kilometer door het Brabantse, Gelderse, Limburgse land en een stukje Duitsland.

OP DE MOTOR (2e rit 2016)

Op zaterdag 20 augustus 2016 verzamelden zich vijf motorrijders op de Markt in Veghel voor een mooie en sportieve motorrit. Na de koffie klonk het startsein, de weersberichten voorspelden niet veel goeds. Maar toch werd er gereden, Carel van Beurden was kopman, hij wees ons de weg en gaf het tempo aan.

MUSEUM NOSTALGIE EN TECHNIEK

Op donderdag 7 juli 2016 waren wij met 25 leden aanwezig bij museum Nostalgie en Techniek. Het is de verzameling van Wim van Schayik, gevestigd aan de Dorpsstraat te Langenboom. De ontvangst was door Wim en zijn “meissie”. Beiden vingen de groep op met koffie of desgewenst thee met een koekje. Dit konden wij zoveel krijgen als wij wilden.

NORMANDIË 

We zijn weer terug uit Normandië. Vier dagen waren we begin juni met een gezelschap van 32 personen, waaronder vijf leden van ExCops. In verband met de 72e herdenking van D-Day was het drukker dan normaal door het jaar heen en er waren tal van activiteiten, Zoals onder meer een re-enactment “Geronimo” kamp in Sainte-Mère- Église.

MOTORTOERTOCHT

Op zaterdag 23 april 2016 nam ik als (nog) niet ExCopslid deel aan de motortoertocht, die door Carel van Beurden in het Brabantse landschap was uitgezet. Tien deelnemers ontmoetten elkaar onder het genot van een kop koffie om 10:00 uur bij de ijssalon op de Markt in Veghel.

OVERDRACHT SHIRTS

Tijdens de vergadering van de activiteitencommissie op 18 april 2016 kregen de volleybal-shirts van EX-POL (oude personeelsvereniging van Brabant Zuid-Oost) een nieuwe bestemming. De shirts waren overbodig geworden nu er geen volleybalteam meer op de been kon worden gebracht onder die naam.

DAGTOCHT ROTTERDAM

Op 19 april 2016 was het zover, met een volle bus - zestig personen – vertrokken we naar Rotterdam. De eerste stop was in Terheiden waar we in restaurant De Gouden Leeuw genoten van een heerlijk kopje koffie met gebak. Vervolgens via de Moerdijkbrug, de Van Brienenoordbrug en de Maasboulevard op naar de Markthal.

NAJAARSBIJEENKOMST 2015

Nee, de zaal in het Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch puilt niet uit, maar de ervaren rotten onder ExCops kunnen wel zien dat de bijeenkomst van vandaag geslaagd is. Ruim vierhonderd leden hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging om op 3 december 2015 erbij te zijn. Met een rijkelijk voorziene lunch plus een borreltje of een glas wijn na afloop bleef het nog lang gezellig…