VEEL ANIMO VOOR DAGTOCHT ROTTERDAM

  • Tekst: Cees van den Heuvel
  • Foto’s: Henk Schuurmans

Haven van Rotterdam

Maar liefst 96 vers-Units staan in deze hal permanent opgesteld. Kruiden en specerijen van over de hele wereld zijn hier te koop, het wordt niet voor niets het foodwalhalla van Nederland genoemd. Ter plekke kan heerlijk en bijzonder worden gegeten. Nagenoeg iedere Unit ademt een bijzonder aroma uit en dan niet vergeten even omhoog te kijken, het gehele rond lopende plafond van de hal is voorzien van meesterlijke kunstwerken waardoor het een feest was hier rond te lopen.

Degene die genoeg had van alle kruiden, specerijen en bijbehorende luchtjes had geluk dat op het plein voor de Markthal een hele grote warenmarkt was waar je ook ogen te kort kwam.

Na het bezoek aan de Markthal bracht de bus ons naar de Maaskade waar een rondvaartboot van de firma Spido op ons lag te wachten. Recht tegenover de opstapplaats lag een enorm cruiseschip afgemeerd, de Aidaprima, die met zijn 3300 passagiers en 1000 bemanningsleden voor een schitterend decor zorgde. Het was een prachtige rondvaart door onder meer de Waalhaven en de Maashaven, waarbij onze rondvaartboot naast de enorme containerschepen, of zoals ze in Rotterdam zeggen “dozenboten”, erg klein leek.

De terugreis verliep niet helemaal vlekkeloos, we kwamen net voorbij Alblasserdam in een file terecht wat voor een forse vertraging zorgde. In Gameren genoten we van een goed verzorgd diner met alles erop en eraan en waar niemand iets tekort gekomen is. Wat later dan gepland bracht buschauffeur Theo ons weer terug naar de opstapplaatsen waar iedereen voldaan en tevreden afscheid van elkaar nam. Een fijne, leuke dag met gezellige mensen, waar iedereen leuk op kan terugkijken.

Rotterdam 1

DSC 6292

DSC 6383