OVERDRACHT SHIRTS

Tekst: Ton van de Vegt

Ik heb toen als ambassadeur van de Watoto-Foundation Tanzania gevraagd of ik ze aan Noud van Hout mocht geven voor zijn opleidingscentrum in Arusha Tanzania. Dat was akkoord en ik heb de shirts op 18 mei aan Noud meegegeven toen hij kort in Nederland was.

2016 ex pol shirts

Noud van Hout (voormalig directeur van de modeketen Hout-Brox) heeft een bedankmail gestuurd met een tweetal foto's waarop het lerarenkorps van de Watoto-Foundation de shirtjes dragen op de jaarlijkse sportdag. Noud en zijn vrouw Truus zijn sinds 2003 in Tanzania. Het echtpaar heeft een scholencomplex met internaat en een hotelcomplex gebouwd. Hier worden voormalige straatkinderen opgeleid in een technisch vak (landbouw, veeteelt, lasser, timmerman, elektricien, metselaar, kok, ober en kelner en ranger in wildparken). In de afgelopen twaalf jaar hebben 850 leerlingen met een diploma en werkgarantie het complex verlaten. De hotelaccommodatie Kiboko-Lodge wordt gerund door voormalige straatkinderen.

Ik ben ambassadeur van de Watoto- Foundation, werf fondsen en heb in de afgelopen tien jaar grote hoeveelheden machines en enorm veel gereedschap geleverd voor de technische school. In 2012 fietste ik 12.000 kilometer tijdens de Tour d'Afrique van Cairo naar Kaapstad in 120 dagen en fietste op die manier voor € 12.000,-- aan zonnepanelen bij elkaar voor het scholencomplex van de Watoto-Foundation.

BEDANKJE

Beste Ton,
Hierbij wil ik jou en de donors van de EX-POL shirts en de schitterende CAPS heel hartelijk danken. De foto's zijn van afgelopen vrijdag onze jaarlijkse sportdag, welke weer een groot succes was en waarbij de finale voetbal wedstrijd tussen studenten en leraren (ex-pol shirts op 1-1 eindigde. Nogmaals dank en wij zijn jullie zeer erkentelijk voor jullie bijdrage.
greetings Noud

Watoto Foundation Truus&Noud van Hout (founder/dir.) P.O. Box 510 Usa River, Tanzania East Africa.
T 00255 (0)754-607400
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.watotofoundation.nl