MOUNTAINBIKEN IN HET MOOIE LOMMEL

Tekst: Jan Verhallen

En wie waren die zes? Koos Antonis, Ben van Bergen, Ber Timmermans, John Scholtes, Frans van As en ondergetekende. Ons groepje vertrok zeer voortvarend waarbij ik al zeer snel tot te ontdekking kwam dat ze allemaal een stuk beter waren dan ik. Gelukkig had de groep compassie met mij en paste het tempo aan, zodat mijn ego niet al te zeer gekwetst werd.

Frans van As, net als ik een lokale jongen, kende de route en ging op kop en de rest volgde. De route was vrij zwaar in verband met de natte ondergrond en veel modder. We hebben zo’n anderhalf uur rond gecrosst en zaten na afloop goed onder de modder die we af konden spoelen in de douches van de Soeverein. Na de douche hebben we nog gezellig iets gedronken in een café aan de fietsroute.

Koos Antonis, die zoals bekend een fanatiek fietser is, was natuurlijk voor ons geen partij, maar hij kon zich op die manier enigszins sparen voor de dertig kilometer terugtocht naar Reusel. Wat een klasbak! Enkele weken later overleed Koos plotseling aan een hartstilstand. Zijn uitvaart was indrukwekkend en emotioneel. Jammer dat hij er niet meer bij kan zijn. Koos, we zullen je zeker missen de volgende keer, die zeker nog gaat komen.

In het najaar gaan we weer proberen een aantal mensen zover te krijgen om eens ons prachtige mountainbike netwerk uit te proberen. (En wees niet bang voor het niveau, want ook ik ben geen snelle renner).