ZWEEFVLIEGEN

Tekst en foto’s: Ton van der Vegt

Gelet op wisselvallige weersvoorspellingen werd pas op het allerlaatste moment, namelijk diezelfde dag om 15.00 uur door de Meteodienst van de Vliegbasis het licht op groen gezet. Een paar zware buien bleken net aan het vlieggebied voorbij te trekken.

Na een interessante uitleg van Joris Umbach van de Zweefvliegclub Volkel over de geschiedenis van hun club, alsmede een veiligeidsbreefing voor de vlucht, werden in een tijdsbestek van 2 uur in totaal 13 leden het luchtruim boven de gemeente Uden in geholpen. Zowel de deelnemers aan de adembenemende zweefvluchten, alsook degenen die waren meegekomen om de vlucht vanaf gepaste afstand te volgen, genoten die mooie zomeravond met volle teugen.

2017 Zweefvliegen Volkel

Omdat we in een groep de vliegbasis opgingen en samen die ook tegen 21.00 uur zouden gaan verlaten, werd de wachttijd van 3 uur aangenaam onderbroken met een belegd broodje en een kop heerlijke koffie vanuit de camperbus van Ton, die het veld mee op mocht. We hebben ondertussen gezellig bijgekletst. Onze oudste deelnemer Wim Cleijne, 84 jaar, was zo onder de indruk van de vlucht, dat hij meteen een 2e vlucht boekte. 

Het was tevens een prettig weerzien met Mario Maas en Wim Cleijne, die mijn mentoren waren toen ik in 1973 bij de gemeentepolitie Eindhoven begon.

ZWEEFVLIEGEN VOLKEL …. EEN EVENMENT VAN HOOG NIVEAU.