ENTHOUSIASTE STRIJD OM BOWLINGPRIJZEN

Tekst: Henk Cuperus
Foto’s: Lambert Lagarde

DSC 2034ADe deelnemers zijn intussen allemaal voorzien van een consumptie en hebben hun schoenen verwisseld voor het juiste schoeisel om op de baan te mogen acteren. De teams worden door Jan luidkeels bekend gemaakt en klokslag twee uur worden de eerste ballen met groot enthousiasme over de baan geslingerd; 43 deelnemers verdeeld over zes banen, zes veelal gemengde teams. Wat vrouwelijke tegenhang kan met die gewezen politiemensen geen kwaad.

Er zijn natuurlijk de titelverdedigers van vorig jaar. Bij de dames Wilma Weijers en bij de heren Jan Sanders. Wie zal hun dit jaar de titel afnemen? Na hier en daar wat opstartproblemen met de spelcomputer, blijken er 42 personen aanwezig. Jawel 42 kanshebbers, want menigeen blijkt gedreven om, zonder daarbij met je voeten over de foul line heen komen, met die bal de 10 pins op het pindeck omver te willen gooien! De maximale score die men kan gooien is driehonderd punten per game. Wie oh wie scoort dit jaar het hoogst?DSC 2042B

Bij de dames eindigt als derde Mieke van Zanten 192 punten, de tweede plaats is voor Reina Cuperus 196 punten en als winnaar met 198 punten, Thea van der Velden. Proficiat. Bij de heren as equal Frans van As en Ben Schoorl met 216 punten en de winnaar met 219 punten wederom, Jan Sanders. De winnaars worden onder een verdiend applaus gehuldigd.


Het is half vijf als Jan Boersma iedereen bedankt voor de deelname en een goede thuiskomst wenst.DSC 2047C