SPETTERENDE TAPTOESHOW 2019

Tekst: Will Meijers
Foto’s: Henk Schuurmans

Met eerste rangkaartjes zaten we perfect in het midden van de grote zaal en hadden we een uitstekend zicht op alle activiteiten. En dat waren er nogal wat!! Van bijna alle Nederlandse legeronderdelen was er wel een fanfare of kapel die spetterende shows weggaf in exerceren en muziek. Het geheel werd volledig voorzien van een lichtshow.
Niet alleen Nederlandse orkesten gaven acte de présence, maar ook het orkest van de Belgische luchtmacht was aanwezig. De dirigent vermaakte ons extra met zijn sappige Vlaamse accent. Ook de traditionele militaire band van Zuid-Korea was van de partij, in prachtige kleding en met oriëntaalse muziek. Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring, zo’n beetje de beste drummer van Nederland, gaf verschillende voorbeelden van zijn kunsten.

2019 Taptoe
Heel apart ook was het optreden van de United States Air Force Honor Guard Drill Team, dat extreem synchroon en met uiterste precisie een show met hun geweren weggaf. Hier viel niets aan te verbeteren. Ook waren natuurlijk doedelzakken en drums uit Schotland van de partij. Dit geeft toch altijd een heel bijzondere sfeer.
Naast een volle Ahoy zaal, hadden we ook nog een bijzondere gast en wel koning Willem-Alexander, die tamelijk incognito genoot van de optredens. Tegen half twee zette Maureen ons gezelschap in Den Bosch en Eindhoven af en konden we terugkijken op een geweldig enerverende en mooie muzikale avond, die zeker voor het volgend jaar, en wel op 25, 26 en 27 september 2020, aan te bevelen is.

2019 Taptoe 2