Forelvissen in Vinkel
Featured

Ingewijden voorspelden dat dit warme weer een nadelige invloed zou hebben op de uiteindelijke vangst. Om 12.00 uur streken we neer aan de oevers van visvijver 2 met de oppervlakte van een ongeveer een voetbalveld. Door de beheerder Arnoud van het Team Slothoeve werden 60 forellen uitgezet met de belofte dat hij er nog eens 30 bij zou doen als de eerste partij gevangen was. Als aas werd ons een potje met larven aangereikt en sommigen kochten ‘powerbite’ met een fluoriserende aantrekkingskracht.

 1

Na een uur van oorverdovende stilte slaakte Jan Klerks een kreet van vreugde na een flinke beet en vol verbazing takelde hij een steur uit het water die flink weerstand bood, gevolgd door een 2e steur van dezelfde afmeting. Kort erop ving hij nog een 3e exemplaar namelijk de grote broer van de tweeling. Frans Smulders die na 2 uur vissen kennelijk de hoop opgaf om nog een forel aan de haak te slaan, veranderde zijn tactiek en zakte met zijn haak naar de bodem en bleef toen aan de lopende band vis vangen. De eerste in de rij was een flinke steur waarmee een flinke strijd werd geleverd om die aan de kant te krijgen. Uiteindelijk sloot hij de middag af met 15 gevangen vissen, echter geen forel.

Tegen 15.30 uur toen Willem Steenbakkers in een diep gesprek verwikkeld was, werd hem gevraagd of hij wist waar zijn dobber ergens uithing. Bleek dat een flinke steur onder water aan de haal was met zijn vistuig. Na een worsteling van 10 minuten en hulp van de ervaren Frans Smulders werd de steur uiteindelijk aan de kant getakeld. Willem kon zijn geluk niet op en hij zei dat het vangen van een vis een kwestie was van “voortdurend geconcentreerd blijven”.

 

Als om 16.00 uur nog geen forel was gevangen, werd het eindsignaal geblazen. De beheerder die medelijden had, gaf ons ter compensatie van de slechte forel vangst ieder een gerookte forel mee naar huis. Hij legde uit dat de forel met echt helder en zuurstofrijk water met een lage temperatuur in zijn element was. De ervaren vissers kregen gelijk, het weer zat ons mee maar niet de vangst van een grote partij forellen. De uitgezette partij van 60 forellen bleef ongestoord in de vijver achter. We hadden ondanks deze teleurstellende vangst een gezellige middag beleefd.

Verslag gemaakt door Ton van der Vegt.