BOSWANDELING IN ST. ANTHONIS

(bijdrage Ton Spierings)

Op donderdagmorgen 9 oktober 2014 om 10.00 uur verzamelden zich ongeveer dertig deelnemers bij het gebouw van Staatsbosbeheer om deel te nemen aan wat later bleek een mooie en interessante wandeling door het prachtige natuurgebied de Ullingse Bergen.

We werden ontvangen door boswachter Frank Kalleveen die onder genot van een kop koffie en koek vertelde waarom dit natuurgebied zo uniek is in Nederland. Dit komt door de verschillende soorten landschappen die hier aanwezig zijn. Ook werd ons duidelijk gemaakt wat bosbeheer nu eigenlijk inhield. Uit de enthousiaste wijze waarop Frank dat deed bleek wel hoezeer hij verknocht is met de natuur.

Na deze inleiding liepen we samen met Frank de bossen in. Hij legde ons gaande de wandeling elke bijzonderheid uit die we tegen kwamen en wat de functie van Staatsbosbeheer nu precies was. Dit natuurgebied is ook uniek omdat ontspanning en natuur samen gaan. Er bestaat de mogelijk om onder bepaalde voorwaarden te kamperen. Staatsbosbeheer heeft hier weer op ingezoomd door boswandelingen te organiseren met name voor de jeugd om hen op deze wijze met de natuur kennis te laten maken.

Na ongeveer twee uur door de bossen gezworven te hebben, was de tocht ten einde en werden we voor een uitgebreide lunch ontvangen in restaurant de Heksenboom. Gezien de conversatie onder de lunch was het een geslaagde activiteit.

2014 ExCops boswandeling St. Anthonis 1

2014 ExCops boswandeling St. Anthonis 2

2014 ExCops boswandeling St. Anthonis 3

2014 ExCops boswandeling St. Anthonis 4

2014 ExCops boswandeling St. Anthonis 5

2014 ExCops boswandeling St. Anthonis 6

2014 ExCops boswandeling St. Anthonis 7

2014 ExCops boswandeling St. Anthonis 8